top of page
still Youtube laatste uitzending.JPG
20191031_142919.jpg

Waarom Chef’s DinnerTea?

 

Een aantal jaar geleden was ik op zoek naar een alternatief voor wijn bij het avondeten. Mede door ervaringen bij Chinese en Japanse restaurants, kwam ik uit bij thee. Echter het aanbod in theespeciaalzaken bleek enorm. Niet verwonderlijk als je je realiseert dat thee – na water – het meest gedronken drankje in de wereld is.

 

De vraag was hoe ik tussen al deze theeën, eentje kon vinden die goed bij een gerecht zou passen? Tijd om me verder te verdiepen.

 

Na twee jaar een opleiding tot theesommelier gevolgd te hebben bij ITC Academy en een verdiepingscursus specifiek gericht op ‘tea-and-food-pairing’, ben ik nog enthousiaster geworden over thee bij het eten.

 

Deze kennis wil ik graag verspreiden, zeker omdat we in een tijd leven waarin veel mensen gezonder willen leven én willen genieten. Om het makkelijk te maken, heb ik smaakprofielen ontwikkeld waar theeën in passen die – vergelijkbaar met wijn – goed met een bepaald type gerecht combineren.

 

De theeën zijn geselecteerd op basis van kennis en ervaring van mij en vele anderen in de afgelopen jaren.     

 

Veel plezier! 

Anne Hardon

Red Cavier Sushi

In de pers

Droomstart - De Ondernemer

Chef's DinnerTea is één van de bedrijven die werd

gevolgd in de eerste serie van Droomstart van platform

De Ondernemer. 

In 4 podcast afleveringen hoor je meer over het concept achter Chef's DinnerTea, tips die ik krijg van andere ondernemers en van mijn coach en hoe ik de markt wil veroveren. Veel plezier bij het luisteren!

 

De podcasts zijn beluisteren via Spotify, Apple podcasts en de website van De Ondernemer. De laatste aflevering is ook te zien op YouTube. 

Droomstart-anne-hardon-chefs-dinner-tea-theesommelieroomstart22031617.webp

Gerookte makreel met Lapsang Souchong

Janine kookt mediterraan, zus en cardioloog Annemieke controleert of al het lekkers ook nog een beetje gezond is.

Ze delen wekelijks een gezond & makkelijk recept in Trouw. In augustus 2022 was dat de zalige combi van Gerookte makreel met lapsang souchong.

 

koken met jansen en jansen trouw groot_e

Dokter Kiki’s chocotaart met pu-er-thee

Als afsluiting van onze samenwerking voor het feestelijke thee-bij-diner cadeau, verscheen 3 december jl. één van de recepten in Trouw. En wel het recept van Kiki's chocotaart  met bijpassende Pu Er thee! 

recept jansen en jansen kiki chocotaart_
bottom of page